Einde jaars groet: Story of Stuff

Story of Stuff

Via een relatie werd ik gewezen op de film “Story of Stuff” (klik hier).duurzaamheid

Ondertussen 1,8 miljoen keer bekeken. Neem er even de tijd voor, de film duur 20 minuten maar ook de boodschap blijft je wel even bij. Op mij had het een effect dat ik voor de sinterklaas inkopen me meer heb afgevraagd: “Hebben we dit nodig?”, “Is het gemaakt voor de massaconsumptie?”, “Kan het hergebruikt worden?”.

Ik noem het: De reïncarnatie van productiematerialen / grondstoffen met behoud van de schoonheid van onze aarde. Dus geen ontbossingen meer voor hout, of voor de productie van plantaardige olieën waarmee de benzine die in mijn auto gaat bij te mengen. Zegt u dan ook wel een he? Omdat er dus geld verdiend kan worden, of te wel iemand wordt er rijk van, is het legitiem om bossen te kappen. Waar zijn we eigenlijk mee bezig?

Deze boodschap wil ik jullie lezers meegeven om ook tijdens de kerst nog eens stil te staan bij de bijdrage die jij kan leveren! Aanschaf van de gezellige kerstartikelen (25 led lampjes voor € 1.89?@!!?), dumpartikelen, plastic kerstbomen, maar ook wat ligt er met kerst op het bord. De vleesconsumptie draagt ook niet echt positief bij aan het behoud van onze aardbol. Kan het anders, minder? 

Ik ben nieuwsgierig naar jullie bijdragen, kijk naar het filmpje en bedenk wat jij morgen anders ga doen, elk beetje helpt ten slotte. Laat de crisis een kans zijn om niet alleen goedkoper te produceren maar vooral ook duurzamer. Goedkoop is tenslotte op lange termijn duurkoop, maar deze prijs kan we eens erg hoog zijn. (oh ja en laat een berichtje achter op mijn blog om jouw keuze te delen met andere lezers).

Ik wens u alvast een goed uiteinde en veel inspiratie voor 2013!!!

1 reactie op “Einde jaars groet: Story of Stuff

  1. Bianca, je hebt helemaal gelijk.
    Story of stuff geeft nog een keer heel goed aan hoe raar we bezig zijn.
    Mijn tip: leg 1 artikel dat in je winkelmandje ligt, bij de kassa aan de kant. 1 maar.
    Beetje vervelend voor de kassiere…..maar laat iedereen dit nu doen. Wat een enorm effect heeft dit wel niet. Succes!