Gecertificeerd EPA-adviseur

Gecertificeerd EPA-adviseur

Het moest er een keer van komen. Idd terug de schoolbanken in om het diploma van EPA-adviseur te halen. Voor de zomervakantie heb ik me aangemeld bij Habitask voor een 3 energielabeldaagse training gegeven door mijn bekende contacten van Atriënsis. 3 dagen uitleg en oefenen geven je een goed inzicht in de methodiek van het energielabel. Vooral niet te veel nadenken maar regels volgen. Enerzijds makkelijk, anderzijds lastig als dit niet je natuur is. Dus ook na de zomervakantie me maar een paar dagen opgesloten op de werkkamer om de 3 examens in ieder geval met een voldoende af te sluiten. 

2 september meldde ik mij, toch ietwat nerveus, bij de examenhal in Utrecht. Dat was weer even lang geleden om op een tafel van nog geen vierkante meter, een woning uit te rekenen, op te meten, te verschalen en dan de juiste (hopelijk) antwoorden op het opnameformulier in te vullen. Gelukkig kregen we dezelfde woning om in de software in te voeren. En toen kreeg ik wel een gevoel van “het zit wel goed”.kbi

Na 5 weken in spanning viel dan de brief van cito in de bus. Hoera hoera, alle onderdelen gehaald!. Ik ben zo blij als een kind. Dat moest gevierd worden. De tompoezen smaakten heerlijk! Vanaf nu ben ik een erkend EPA-adviseur en kan ik officieel energielabels maken en klanten of hun huurders hierin adviseren.

Reacties zijn gesloten.